27.8.2015

Villiviini valtaa villan!!!


Tervetuloa köynnösten valtaamalle alueelle, en koskaan olisi uskonut, että
joudun näin sanomaan. Istutin köynnökset vuosia sitten ja vasta tänä kesänä ne ovat 
villaantuneet hurjaan kasvuun! 


Yksi ruusu siellä koittaa kovasti kasvaa seassa...


Kiitos, kun piipahdit, jätä kommenttia - pitäisikö alkaa harvennushakkuut villalla?
Tai miten sinä olet näiden kanssa selvinnyt?

toivottaa
kurpitsavillan köynnökset

7 kommenttia:

 1. En harventaisi. Tykkään tuollaisesta. Tietysti se peittää hienon paviljongin. Mitä köynnöksiä siinä on? villiviini ja humala, onko muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, muutama köynnös, joita olen kutsunut 'jaloköynnöksiksi' löytyy myös mutta ne eivät kasva läheskään niin komeesti, kuin villiviini. Ne on jotain metrin mittaisia, en muista nimiäkään enää mutta näköjään nämä 'vanhanajan' köynnökset kasvaa täällä Suomen olosuhteissa parhaiten. Kivaa, että jättäisit kans noin villeiksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Villa Bohemian. Mukava kun kävit köynnöksiäni 'tapaamassa' :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kun kävit piipahtamassa villalla ;) pääsyin kommenttienne jälkeen, että en harvenna köynnöksiä vaan annan niiden vallata koko majan ;) mukava, kun kommentoit!

   Poista
 4. Moi,
  anna kasvaa vaan. Leikkele sitten tarpeen mukaan oviaukkoja yms. Ei se siitä suutu. Kun se kerran lähtee kasvamaan, sitä ei tapa mikään. Se vain kestää muutaman vuoden ennen kuin se kunnolla lähtee vauhtiin.

  Mulla kasvaa melkein 50 vuotta vanha villiviini päädyllä. Se on leikattu moneen kertaan maahan asti, kun se on mennyt kovin puumaiseksi, ja aina se sieltä nousee. Alas se on leikattu myös siksi, että talon seinät avattiin, villoitettiin ja laudoitettiin uudestaan. Maalaamisen vuoksi se on vain irroitettu seinästä ja päästetty kaatumaan.
  Murkkuna 70-luvulla muistan istuneeni katolla, roikuttaneeni kinttuja ja repineeni sitä rännistä pois, kun se tukki veden kulun.

  Terv. Merja

  PS. Nuo Perfect Homen Sacramentot näyttää hyvältä teidän uudella terassilla!

  VastaaPoista