17.9.2015

Istutuksia: Rustotuomi & Riippapunapyökki


Istutin Villan molemmille puolille vähän tummanpunaisia puita, saaveihin....

Alakuvassa näet ruksit kohdissa, joissa puut nyt kasvavat.Eli molemmat lajikkeet, rustotuomi ja riippapunapyökki ovat jo valmiiksi tällaisia syksyn värisiä ja ne pysyvätkin koko elämänsä tämän sävyisinä. Ja pitäsi kasvaa ihan jopa 8 metrisiksi. Minulla oli tuollaiset valtavat saavit, leikattiin pohja pois ja kaivettiin jonkun verran maan sisälle tuota purkkia. Sitten multaa täyteen ja istutus päälle. Ensimmäisinä talvina joudumme sitten suojaamaan nämä purkit että juuret ehtivät kasvaa maan alle - sitten pärjää jo omillaan...
Vielä ei näytä oikein hyvältä, mutta ensi kesänä sitten jo alkaa iloksi muuttua,
tämäkin kaivettu ja myllerretty kohta.

Kiitos käynnistä,

nähdään
kurpitsavillan emäntä

5 kommenttia:

 1. Jännä tuo istutustapa. Miten suojaatte ne talveksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietittiin kauan sitä istutusmuotoa, (olisin halunnut isot mahtavat ruukut mutta rahat loppui :( Joka tapauksessa, nyt on helppo leikata nurtsi siitä ympäriltä ja siihen ei kasva niitä rikkaruohoja. Omenapuut on suoraa maas ja hoh hoh, mikä rikkaruoho kasvaa siinä ympärillä :) Istutin nuo monivuotiset kovaa kasvavat (en muista nimee) siihen niin eiköhän ne peitä tuon ruman mustan muovin. Laitan kuusenhavuja, lehtiä ja taas kuusenhavuja - teen semmosia kerroksia siihen eri materiallista. Sain vinkit kaverilta, joka on floristi.

   Poista
 2. Kaunislehtisiä puita. Millä istutusvyöhykkeellä asut. Heikkouteni on erilaiset riippapuut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tässähän olisi hieno lisä kokoelmaasi :) Asun pohjanmaalla, oisko tää 4 vyöhyke...joka tapauksessa puutarhalla varmisteltiin näitten eläminen täällä meillä. Paljon oli ihania vaihtoehtoja muitakin mutta kun ne ei ois eläny täälä ..... mutta enskesä kertoo jo paljon... ja suojaan tosi tarkkaan kasvit nyt talvex.

   Poista
 3. Riippapunapyökki kasvaa tässä naapurissa pikkuhiljaa. Niin kaunis puu. Menestyy tällä kokemuksella. Pitää tutustua tuohon rustotuomeen.

  VastaaPoista