Kurpitsa Villan keittiössä on keittotason uusiminen ollut jo useamman vuoden mielessä.
Meillä oli käytössä ihan normaali keraaminen liesitaso, sähköllä, mutta se alkoi temppuilla
ja veden keittäminenkin kesti jopa 10 minuuttia - uusi siis etsintään.
Olen tottunut käyttämään kaasuhellaa keittiössä häärätessäni rapakon takana,
joten se on tuntunut aina luontevalta vaihtoehdolta, mutta aina jotenkin ajattelin,
että ne on niin kalliita ja erikoisia täälä meillä, ettei ikinä oo mahdollista.
No, rustiikkituvan bloggari remontoi hiljatttain keittiötään ja kun kävin katsomassa,
uutta keittiötä, siellähän rouvalla oli kaasuliesi! No, mistä...?
uutta keittiötä, siellähän rouvalla oli kaasuliesi! No, mistä...?
Vastaus yllätti totaalisesti, nimittäin Ikeasta oli kaasukeittotaso haettu
ja rapiat 200e oli maksanut! WHAT???
ja rapiat 200e oli maksanut! WHAT???
No, eihän siinä auttanut, muutakuin Kurpitsa Villan emännän miesrievun lähteä
Ikeaan, hakemaan emännälle kaasuliettä!
(PS. oli sillä miesrievulla muutakin asiaa Tamperelle, ettei se nyt ihan sen takia vaan joutunu sinne lähtiä...)
Kaasuliesi tarvitsee tietysti kaasupullon, joka sijoitetaan lähistölle ja ammattimiehen asentamana,
mieluiten ja varsinkin, jos matkan pituus ylittää metrin. Ja jotain reikää voi joutua
tekemään keittiön kaapin sisälle, että saa sen letkun menemään mutta muuta
asennettavaa siinä ei sitten hirveesti ollutkaan.
Kertakaikkiaan, kun olen nauttinut liedestä.
tekemään keittiön kaapin sisälle, että saa sen letkun menemään mutta muuta
asennettavaa siinä ei sitten hirveesti ollutkaan.
Kertakaikkiaan, kun olen nauttinut liedestä.
Kaveri soitti minulle, että mikäs huippukokki sä oot, kun sun piti kaasuliesi saada?
Mietin siinä, että en mikää, ihan tavis emäntä mutta tykkään käytellä kaasuliettä..ei mun mielestä
tarvi olla mikään erikoinen tyyppi, että voi käyttää kaasuliettä, eikös sitä oo kiertolaisetkin
käyttäneet jo satoja vuosia asuntovaunuissaan jne....
No, entäpäs sen puhtaanapito?
Kokeilin kulkurinkartanon Sitrus Keittiösaippuaa, ja VOILÁ, toimii kuin nakutettu!
Hieroin saippuaa vähän kosteaan karheaan keittiöpyyhkeeseen ja hieroin koko tasolle,
ihana kevyt, sitruunainen haju leijaili jo keittiössä. Sitten......
..... annoin vaikuttaa noin minuutin ja pyyhin kuivalla keittiörievulla saippuat pois ja
kerrassaan, kylläpäs siitä nyt oma kuvajainenkin näkyy niin komeesti pinnasta, että!!!
Padat, kattilat ja patalaput:
Minulta on usein kysytty, mistä nuo ihanat kurpitsa padat ovat,
no, niitä myy mm. Royal Design verkkokauppa.
Jos koitat hakea googlesta hakusanalla STAUB Kurpitsa Pata, niin kyllä löytyy.
Patalappu, joka kuvissa näkyy, on tilattu rustiikkitupa.blogspot.fi
ja hän valmistaa ihan uniikkeina näitä erikoisuuksia :)
Kiitos, kun vierailit ja toivottavasti kaasuliesiä ja
kurpitsapatoja alkaa ilmestyä enemmänkin tänne pohjanmaalle :)
iloista iltaa toivottaa kurpitsavillan emäntä
Jonkun tason paniikki ihminen tässä moro! :D en nukkuisi yötäkään jos kaasupullo olisi kotona sisällä! Haha! Tiedän aivan naurettavaa. Mutta olen kokeillut kaasulieden kanssa ruoan tekoa ja se ON parempi minustakin, mutta ei.... meille :D
VastaaPoistaHellurei The Little Village, ja kiitos kun vierailit täällä. Se kävi mielessäni myös mutta edut voittivat :) Olen myös jostain lukenut, että jotkut ovat laittaneet pullon talon ulkopuolelle, erilliseen kaappiin ja sieltä vaan letku sisään. Mutta mulla tuola roskiskaapissa, ja suljen kaasupullon käytön jälkeen (vaikka hellassa on varmuusmekanismi) varoiksi :) Kivaa päivän jatkoa sinulle :)
VastaaPoistasiittä on tehty jokin tutkimuskin että mnikä liesityyppi tekee parasta ruokaa. Kaasuliesi voitti sähkön ja mikron kirkkaasti. Minäkin tuollaisesta haaveilen, että sitten kun . . .
VastaaPoista