2.12.2015

Joulu alkaa Kalevala Korun Joulukoristeella


Ihanimpia joulun hetkiä minulle on se, kun saan ripustaa Kalevala Korun joulukoristeet 
katossa riippuvaan kynttilätelineeseen. Joka vuosi olen koristeen hankkinut ja
nyt niitä on ainakin jo yksitoista. Jokaiseen liittyy jokin muisto, mitä sinä vuonna onkaan
sitten tapahtunut. Onko syntynyt vauvoja tai ollut häitä, mummon poismenoa ja muuta.


 Tämän vuoden joulukoriste (yläkuvassa) poikkesi monella tapaa entisistään. 
Sen nimi on Satumainen Joulu ja suunnittelijana Marja Arola.

Tässä Pupu Isoloikan tarinaa, Kalevala Korun sivuilta:
Hanget hohtavat kuin tuhannet timantit Pupu Isoloikan hyppiessä etsimässä viimevuotista ruokakätköään metsässä. Kohta on jouluaatto ja se kaipaa ystävää. Pian se näkeekin ladon, jossa ruokakätkö on. Mutta voi, joku on jo löytänyt sen, ladosta kuuluu vieno tuhina. Isoloikka näkee pienen pupuneidon nukkuvan puoleksi syöty porkkana vieressään. Aamun sarastaessa lumi peittää kaiken valkeaan vaippaansa ja pupu neitokin herää, se esittäytyy Pikku Käpäläksi. Sekin on etsinyt jouluksi ystävää. Ne päättävät jäädä viettämään yhdessä joulua ja jakaa ruokakätkön. Sillä loppujen lopuksi, jaettu ilo on moninkertainen ilo.
 Millaisia joulumuistoja sinulla on eri koristeisiin liittyen? Olisi kiva kuulla
tarinoita koristeiden takaa.....


4 kommenttia:

 1. Aina oppii uutta, en ole koskaan ennen kuullut Kalevalan korun joulukoristeista! Aivan ihania! :)
  Meillä joulua on koristeltu viimeiset 15 vuotta pääasiassa lasten tekemillä koristeilla ja ne ovat ne tärkeimmät koristeet. Kuusenkin lapset ovat saaneet koristella mieleisekseen ja se on aina ollut lasten tyyliin enemmän tai vähemmän bling blingiä. :D Joskus aikanaan pääsen joulukoristeluissa toteuttamaan itseäni enemmän ja silloin on haaveissa alkaa keräämään jotakin vuosittaista joulukoristetta. Siinä kohtaa täytyy kyllä miettiä noita Kalevalan korun koristeita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari kun tulit käymään :) Ja totta, kun lapseni ei enää nyt tee koristeita (on jo iso) niin nyt on vaihtunut kodin sisustus selvästi ihan erilaiseksi. Nämä Kalevala Korun joulukoristeet on kyllä upeita, ja joka vuosi odotan, että miten ihmeessä siitä voi keksiä taas ihan uudenlaisen. Kiva, kun käyttävät ihan suomalaisia suunnittelijoita - sitä arvostan myös. Suosittelen, että aloitat jo "kaappiin" keräilyn näiden kanssa. Kävin nimittäin katsomassa huutonetissä, ja näiden arvo näköjään nousee vaan vuosi vuodelta!!! Oikein hyvää Joulun aikaa sinulle ja perheellesi.

   Poista
 2. Ovat kauniita, pitäisi päästä kurkkaamaan ihan paikan päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rustiikkitupa, kun vierailit täällä! Käynkin piipahtamassa blogissasi nyt :)

   Poista