4.8.2013

Kasveille tuki ja samalla koriste

Vanha kanaverkko, erinomainen köynnöstuki. Itse leikkaan sopivia paloja vanhoilla saksilla, jotka olen vihkinyt tähän puutarhahommaan.

 Käveleskelin metsässä ja keräilin puista maahanpudonneita oksia, niistä sai aika kauniita tukia, joihin köynnökset tarttuvat helposti. Ongelmana on se, että oksat ovat varsin ohuita. Nyt kun köynnökset alkoivat kasvamaan isommiksi, olen joutunut kehittelemään taas uutta vahvennusta....

 Vahvaa tukimateriaalia saa rautalangan pätkillä. Leikkaa noin 25cm pätkiä ja kierrä niitä yhteen niin, että päihin jää aina ylimääräistä. Siihen on kasvin helppo tarttua ja kasvaa taas ylöspäin. Näin voit tehdä vaikka kuinka pitkän tuen, riippuen montako rautalangan pätkää kierrät yhteen...
 Ostin amerikan reissulta sisustusliikkeestä irtokoristeita, tuollaisia koukeroita, ja ne sopivat nyt mainiosti Kurpitsa Villan lisukkeeksi ja toimivat samalla köynnöstukena. Kiinnitin ne mustilla nippusiteillä kiinni.
Ja siinä kanaverkko taas käytössä. Tykkään siitä muutenkin, koska se ei oikeastaan näy yhtään harmaan värinsa vuoksi ja varsinkaan nyt kun köynnökset kiipeilevät sitä pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti